El futur és impredible

Porto més dies dels que volia sense actualitzar el bloc per diverses raons. De moment els textos que tenia preparats no estan pas finalitzats, així que avui explicaré una història, suposadament d’origen taoista:

La història es tracta d’un pagès que habitava en una petita localitat. Ja que es tractava d’un lloc molt pobre, el pagès tenia un estatus social molt elevat perquè era l’amo d’un cavall. Un dia qualsevol seu cavall es va escapar. Els habitants de la localitat van anar a visitar-lo i van parlar-li de la seva mala sort i de lo dolent que va ser el que li va passar. El pagès només va aixecar les seves espatlles i va dir: “qui sap”.

Uns dies més tard va tornar el cavall i va portar dos cavalls salvatges. Els habitants van ser novament a visitar el pagès i van parlar de la bona sort que tenia i del bo que va ser el que va passar. El pagès només va aixecar les seves espatlles i va dir: “qui sap”.

Quan al dia següent el fill del pagès va intentar muntar un cavall salvatge, va ser llançat per aquest i es va trencar una cama. Els habitants de la localitat van anar a visitar una altra vegada i van parlar del dolent que va ser el
que va passar, perquè justament quan començava la temporada de collita, el seu fill no el podria ajudar. El pagès només va aixecar les seves espatlles i va dir: “qui sap”.

La setmana següent van arribar alguns oficials militars al lloc per llistar en l’exèrcit a tots els joves del poble. No obstant això, el fill del pagès no va ser allistat perquè es trobava lesionat. Els habitants del poble van anar a visitar de nou al pagès i li van dir que en veritat ell tenia molt bona sort. El pagès només va aixecar les seves espatlles i va dir: “qui sap”.

Bé, no crec que sigui necessari fer-vos una reflexió sobre la història, doncs trobo ja és prou explícita per si mateixa.

Anuncis

3 responses to “El futur és impredible

  1. Ho és.
    Està molt bé.

  2. Coneixia una història molt similar, suposo que una altra història derivada de la original, i em va agradar molt.

    Realment no se sap mai quina és la conseqüència final de la nostra bona o mala sort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s