Motius per sortir a córrer

Mens sana in corpore sano.

Juvenal (Roma, any 47 d.C. ).

Un dia, concretament el 1 de gener de 2010, em vaig proposar que havia de començar a fer algun tipus d’esport o exercici físic, fos quin fos, tal i com diu la cita del principi, per estar bé de salut, però que tingués repercussions sobre el meu estil de vida i prevenir els mals típics d’un excés de sedentarisme, o quan la corba de la felicitat passa a ésser una corba vergonyosa, i també per la meva salut mental, tot sigui dit, que si un dia me’l passo sencer a casa, molt bé no dormo desprès; i si en son tres ja acabo que m’enfilo per les parets i em menjo al primer que em trobo. Això agafa especial importància sabent que el meu estudi i afició principal és l’informàtica i sabent que jo sóc molt dels que els hi agrada estar per casa.

Dit això vaig procedir a la cerca d’un esport que m’aportés un seguit de beneficis per al meu cas concret, no tan sols la prevenció del excés de sedentarisme sinó ja posats gaudir d’una millor salut en termes generals. Jo volia un esport que reunís si fa no fa les següents característiques:

  • Fos un esport realment físic (o sigui que els escacs i la petanca no servirien per aquesta proposta).
  • Que el pogués practicar fàcilment amb regularitat, és a dir, que fos fàcil de dur a terme.
  • Que no hagués de dependre de ningú a l’hora de practicar-lo (o sigui ni futbol ni esports en equip).
  • Que incrementés el meu fons: no pot ser que de pujar les escales dels nomes 9 pisos que tinc amb la compra em fes cansar fins necessitar 2 minuts per recuperar l’aire.
  • Que no fos car, és a dir res de grans despeses en un equip.
  • Que em permetés sentir-me millor amb mi mateix al cap d’un temps.
  • I ja posats que em fes aprimar (perquè no?).

D’aquesta manera vaig arribar a la conclusió que el que jo buscava era o bé natació o bé sortir a córrer. Decantant-me per quelcom que fos el més aeròbic possible vaig acabar escollint sortir a córrer. S’ha de dir que els intents anteriors de fer natació han anat fallant a mida que passava el temps: falta de regularitat, esgotament fàcil, mandra extra pel fet d’haver-me de fer la bossa i caminar dos minuts (2) fins a la piscina… tot i això s’ha de dir que la possibilitat d’anar a la piscina la tinc encara ara oberta: el preu per cada bany per a estudiants és de tan sols 2€, això sí, seria més per esbarjo que per altre cosa.

El primer que vaig fer va ser informar-me sobre el tema, llegir experiències sobre altre gent i preguntar a qui ja en sabia del tema. Els avantatges son increïbles per la salut, nomes diré una cosa: a la gent de 30 anys en amunt, s’observa en els corredors habituals que el seu sistema cardiovascular és equivalent a algú de la meitat de la seva edat, increïble!

Continuarà en el proper missatge…

Anuncis

One response to “Motius per sortir a córrer

  1. Just make sport a habit and you’ll feel far better! Trust me, I know what I’m talking about. Doesn’t mater what kinda sport, jogging, swimming, just make it a habit! Don’t start then become lazy. Do it regulary! ;)
    Can’t wait for the second part.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s